21-24 februari 2019

Flamenco – prova på

Flamencodans med Pia ”del Norte” Pohjakallio Låt dig svepas med i flamencons värld! Du får en introduktion till flamencodans som uttryck, lär dig grundläggande steg och får öva dig i palmas (handklapps-) rytmer. Flamenco dansas av man, kvinna, ung, gammal, och dess såväl bestämda sätt som stolta kroppsliga uttryck upplevs välgörande och stärkande. På den här workshopen sätter vi ihop en kort koreografi i svängiga palon, flamencostilen Tangos.

Ha på dig kläder som du kan röra dig fritt i och ett par stabila skor med sluten tå och gärna lite klack. Har du på dig en vid kjol kommer du att få använda den.

Ledare
Pia ”del Norte” Pohjakallio

Om Pia
Kursansvarig är Pia ”del Norte”, omtyckt pedagog och en av de mest anlitade flamencodansarna i Norden idag. Hon syns i traditionella flamencosammanhang på allt från större konserthus till mindre klubbar och i husbandet på FlamencoFredag, Stockholms tablao (flamencoscen) som hon driver sedan 2015. Hon har också engagerats i mer gränsöverskridande projekt såsom Eurovision Song Contest, Skansens nationaldagsfirande och Rörande Rörelse, och bedriver undersökande arbete som perkussiv dansare.