21-24 februari 2019

Spelkvinnor och munspelmän

I samarbete med Norrlandsoperan har vi glädjen att få presentera en makalös konsert bestående av två av Skandinaviens mer intressanta folkmusikkonstellationer. Långbacka/Willemark/Rydberg bjuder på ett möte mellan tre, på sina respektive instrument,unika musikanter. Lite som inför en stundande middagsbjudning; ett samtal som kan leda såväl längs gamla stigar och färdvägar som in på helt nya marker. Scenvana, musikalitet och spelskicklighet är här förkroppsligad av några av landets mest begåvade spelkvinnor.

På samma scen möter vi också två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk,den andre finsk. Tillsammans utgör de en fascinerande powerduo med den ovanliga sättningen diverse munspel. Musikanterna heter Jouko Kyhälä och Filip Jers och är båda virtuosa ekvilibrister på detta lilla och förment anspråkslösa musikinstrument.

Briljans, spelglädje, bredd och kontraster utlovas på såväl trio som duo och vem vet; kanske får vi också uppleva en final där båda dessa musikaliska storheter förenas?

Medverkande
Lisa Långbacka – dragspel
Lisa Rydberg – fiol
Lena Willemark – fiol och sång
Jouko Kyhälä – diatoniska och kromatiska munspel
Filip Jers – diatoniska och kromatiska munspel