22-25 februari 2018
Foto: Leif Wikberg

Ulrika och Ahlberg, Ek & Roswall

  • Lördag 20:00, Idun

Ulrika Bodén med rötterna i Helgum har de ångermanländska visorna nära hjärtat. Med sitt uttrycksfulla sångsätt räknas hon som en av landets främsta folksångerskor och anlitas som solist och med sina band såväl i Sverige som utomlands. Sommaren 2016 gav Ulrika ut den lovordade skivan Te berga blå, en hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare - kvinnorna. Till Umefolk i år kommer hon med favoritmusikerna i trion Ahlberg, Ek & Roswall som också medverkar på albumet. 

Ahlberg, Ek & Roswall har med sitt bländande samspel och fantasifulla arrangemang etablerat sig som en av de mest spännande akterna på den svenska folkmusikscenen. I deras musik finns influenser av både pop och barock, en stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng. Utsedda till årets Grupp på Folk och Världsmusikgalan 2016.

Tillsammans skapar Ulrika Bodén och Ahlberg, Ek & Roswall en energifylld konsert med vackra sånger, intensiva låtar och kraftfulla lockrop. Det blir musik ur både AERs och Ulrikas repertoarer, varav flertalet låtar från nya skivan. 


Medlemmar
Ulrika Bodén – sång,  autoharp, dulcimer
Emma Ahlberg – femsträngad fiol
Daniel Ek – harpgitarr
Niklas Roswall – moraharpa, nyckelharpa