22-25 februari 2018
Foto: Louise Lindén

Resan till Dalen

  • Lördag 15:00, Tonsalen

För barn från 3 år

Resan till Dalen är berättelsen om farmor som i ett litet hus högt uppe bland bergen lever ensam med sina djur i stillhet. Efter en lång och hård vinter börjar maten ta slut och farmor inser att hon måste ta sig därifrån. Hon minns Dalen, den stora staden nedanför bergen där hon bodde som ung. Där kan hon slå sig ned. Efter en lång vandring kommer hon fram till Dalen, men problem dyker upp. Runt Dalen är en stor mur byggd med vakter utplacerade. En av vakterna förklarar att hon inte får komma in i Dalen utan pass. Vad är ett pass? Sådant fanns inte när farmor bodde i Dalen. Hur ska hon komma in i Dalen utan det? Resan till Dalen är en berättelse med realistiska problem och situationer för många människor på flykt skildrat för barn från 3 år.
Hur kan det kännas att inte få komma hela vägen fram när vägen ändå varit hård? Berättelsen är tänkt som en tankeställare med möjlighet till reflektion både för barn och vuxna men kantat av legenden om Dalenflöjten slutar berättelsen lyckligt för farmor.

Helge Karlsson är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och är utöver musikaliska yttringar även engagerad i teater, koreografi- och regisammanhang. Minimalism och stämningar är viktiga komponenter i hans konstnärskap.

Medverkande  Helge Karlsson